EMOCE ke koupi

Finální produkt filmového průmyslu není nosič, ale emoce.
Viz http://ekontech.cz/clanek/fenomen-nelegalnich-kopii-konce

Rozhovor s filmovým producentem Pepe Rafajem
Co si o nelegálním stahování obsahu myslíte?
Finální produkt filmového průmyslu není nosič, ale emoce. Divák touží po emocích, a producent (držitel práv k filmu) je ten, kdo je poskytuje. Divák není viníkem, je nutné vyřešit tři elementární kroky. Komu zaplatit, kolik zaplatit a jakým způsobem. A to by měli vyřešit držitelé práv k filmům.
Je možné tomuto nelegálnímu byznysu předcházet?
Technologie, které se současná legislativa snažií regulovat, jsou velmi vyspělé a legislativa je zastaralá (cca od 60. let). Dochází tak k viditelnému nesouladu. I pohled "konzervativní" části laické i odborné veřejnosti je zkreslený kvůli neznalosti a touze řídit svět po svém a po starém.
Jak nahlížíte na získání odškodného za Kukyho. Je to možný počátek změny?
Pana Svěráka znám a nesmírně si ho vážím a fandím mu. Není ale možné, aby to byl začátek nějaké změny. Řešení není represe nebo cenzura. Podle mých informaci se jedná o konzumačně vyhraný spor - protistrana se opakovaně nedostavila k soudu a navíc u nás neplatí institut precedentu.
Jste spoluautorem chvályhodného projektu, můžete nám o něm něco říci?
Jako producent filmu jsem díky "nelegálnímu stahování" přišel o statisíce korun, ale zase jsem díky tomu získal obrovské množství diváků, kterým jsem "zadarmo prodal" emoce. Řešení existuje - pomocí naší platební metody ILQpay.com jsme vyřešili základní otázky "Komu? Kolik? Jak?". Koncepci jsme úspěšně otestovali na sbírce na album Materska.com, které financovala komunita fanoušků Yellow Sisters. Na konci září se dozvíte více.

Chcete vedet vic?

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Serial Provedu!

EEGG.gallery manifest verze 1.0

Corrent jako koncept "drone money"