TZ: Akce Cihla testuje digitální účtenky iObčan při platbě kartou

Tisková zpráva


Akce Cihla testuje digitální účtenky při platbě kartou 


Praha, 2. září 2024 - Organizace Portus Praha, pořádající sbírkovou a osvětovou kampaň Akce Cihla, představuje ve spolupráci s portálem iObčan.cz na svém stánku v ulici Na Příkopě v Praze inovativní způsob, jak podpořit charitativní projekt a při platbě kartou získat digitální účtenku. Pilotní projekt potrvá až do poloviny září 2024.


Jsme rádi, že můžeme jako první v praxi otestovat tuto novou technologii,” říká Václav Vopat, ředitel Portusu Praha. Díky digitálním účtenkám je celý proces rychlejší, ekologičtější a pro dárce jednodušší. Přijďte na stánek Akce Cihla, vyzkoušejte si tuto novinku a podpořte tak moderní sociální služby pro lidi s mentálním znevýhodněním,” pokračuje Vopat.


Portus Praha se spojil s iCitizen Corporation, českým startupem, který vyvinul úložiště digitálních účtenek iObčan, a s firmou Chytrý terminál, která dodává technologie pro platební terminály a bezhotovostní platby. Díky tomuto propojení mohou dárci obdržet digitální účtenky přímo do svého úložiště iObčan po každé transakci, pokud si předem zaregistrují svou platební kartu na portálu iObcan.cz.


iObčan je moderní webová platforma, která uživatelům umožňuje jednoduše a pohodlně spravovat účtenky. Můžete si do něj přeposílat účtenky z různých aplikací nebo si účtenku ofotit a nahrát v jakémkoli formátu a mít je tak k dispozici na jednom místě. Novinka, kterou startup představuje propojuje platby kartou s automatickým přeposílám digitální účtenky do vašeho úložiště.


Firma iCitizen Corporation, která portál iObcan.cz provozuje, je členem Sdružení pro digitální účtenky a jedná i s dalšími bankami a acquirery o implementaci této technologie. „Digitální účtenka je především služba pro občany, kteří je mohou sdílet se svým domácím nebo firemním účetnictvím. Chceme je zavádět dobrovolně a přátelsky. Všichni, kdo si koupí cihlu, se stanou našimi VIP klienty. Pojďte s námi projekt testovat a napište nám zpětnou vazbu na napady@firma.iobcan.cz,“ vyzývá Pepe Rafaj, CEO iCitizen Corporation.


„Implementace spojení bezhotovostní platby s digitální účtenkou byla výzva. Je to zcela přirozený vývoj a teprve díky propojení s úložištěm digitálních účtenek iObčan to bylo možné zrealizovat. Digitální účtenky v Chytrém terminálu už teď chtějí používat velké festivaly, protože tím získají obrovskou úsporu času a nákladů,“ řekl Petr Šišák, CEO společnosti Chytrý terminál.


​​„Akci Cihla je už 25 let. Letos má novou tvář, respektive tváře našich hrdinů. Každý z nás má v životě nějaká omezení, naši klienti možná o něco více. A stejně jako my chtějí žít skvělý život, a my jim k tomu společně pomáháme,“ vysvětluje ředitel Portusu Praha Vopat.  


25. ročník AKCE Cihla udělil záštitu a osobně ji podpořil svojí návštěvou prezident Petr Pavel. V minulosti byla z výtěžku sbírky financována například rekonstrukce objektu chráněného bydlení Fara Slapy, výstavba nového domu Na Vyhlídce ve Slapech nebo stavba sociálního podniku Dobroty s příběhem. 


Více informací o AKCI CIHLA a možnostech podpory najdete na www.akcecihla.cz a

www.dobrotyspribehem.cz  


Obrazová příloha TZ: https://drive.google.com/drive/folders/1To8b0Gx8G6prm4n7mhFgxo9iqk6bDwAZ

https://www.youtube.com/shorts/KhDdxb2S10A 


Online video:

https://www.youtube.com/watch?v=KhDdxb2S10A&list=LL&index=2


Článek o platfomě iObčan na Forbes.cz

https://forbes.cz/pohlida-zaruku-telefonu-i-nejlevnejsi-rajcata-startup-vyviji-uctenkove-uloziste/


Kontakt pro média iObčan:

Bára Vaculíková, vedoucí komunikace portálu iObčan 

media@firma.iobcan.cz

tel.: 608 243 311

www.iobcan.cz

https://www.facebook.com/profile.php?id=61556672069011

https://www.linkedin.com/company/iobcan/ 


Mediální servis AKCE CIHLA: 2media.cz, s.r.o.

Simona Andělová, 

simona@2media.cz

tel: 775 112857

www.2media.cz, www.facebook.com/2media.cz

www.instagram.com/2mediacz


Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Serial Provedu!

Corrent jako koncept "drone money"

EEGG.gallery manifest verze 1.0