31s: Watch it Right!

31s.cz je filmovy projekt na kterem pracujeme s kolegy uz nekolik let. Prvni uvahy jsou datovany od doby vzniku me diplomove prace AMFD (alternativni model filmove distribuce), vedenou Alesem Danielisem na FAMU.

Co bylo driv:
Divaci nebo film?
Vynosy nebo divaci?
Pocet shlednuti filmu nebo pocet prodanych sedadel v kine?

Ten ctenar, ktery rozumi vyse uvedenym dilematum, ma jiste neco spolecneho s produkci filmu a jemu jsou urceny dalsi radky.

Zijeme. Je podzim roku 2013. To co platilo pred vtrerinou prave nekdo zmenil a poslal to jako statut na twitter a ten se prolinkoval s facebookem a ejhle, realita je jina, protoze o tom uz vi informacni povedomi nebo, chcete-li asimovska GAIA.

Neni pravda, ze sirenim filmu po internetu vznika skoda pouze filmovym producentum, ale vznika i moralni ujma tem divakum (nekdy tez nespravne oznacenym jako "pirati"), kteri chteji za "konzumaci" filmu platit. Teprve totiz shlednutim obsahu (konzumaci filmu) okem a nasledne mozkem, vznika z datove entropie (RIP jsou data), emoce.
A tot to, oc nam filmarum i nam divakum bezi.

Neni pravda, ze moje mama, kdyz si "stahuje" film pacha trestny cin, protoze nezna rozdil mezi stahovanim, sdilenim, streamingem. Napoji se do verejneho prostoru, a stahuje data. 
Aby dostala pozadovane emoce.

Pravda je, ze rozdil mezi stahovanim, streamingem, sdilenim technologicky pozna malokdo.

Je spravne platit za obsah.
Je spravne sdilet obsah.

Je potreba vyresit pouze placeni:
  1. komu platit,
  2. kolik platit,
  3. a jak zaplatit,
coz jsme s kolegy v projektu 31s za tech par let vyresili, ale neumime vyresit zakladni axiom, muzeme mu rikat "jedenacte prikazani":

Nesleduj filmy bez placeni / Watch it Right!


Lajkujte facebook https://www.facebook.com/31s.cz

Chcete vedet vic?
Zustante naladeni.

Komentáře

  1. Jídlo v restauraci můžeš reklamovat/vrátit.
    Film stejně jako večeře dokáže udělat radost i pokazit večer. Takže to přikázání správně má být "Nesleduj dobré filmy bez placeni". Takže zaplatit divák může na konci na základě té emoce, kterou původně požaduje.
    V praxi kombinovat licenční malý fix (do 1EUR) na začátku s výzvou doplatit na konci "tip". Se znalosti délky filmu resp. později se může 31s připomenout. "Líbilo se? Odměňte tvůrce nějakým penízem" a možná obráceně "Nelíbilo? Dejte vědět. Vrátíme Vám část peněz." Důležité je, aby to bylo v době, kdy emoce ještě působí, jinak na to lidi budou kašlat.

    OdpovědětVymazat
  2. It's really a great and useful piece of info. I'm satisfied that you just shared this helpful information with us. Please stay us up to date like this. Thanks for sharing. gmail login

    OdpovědětVymazat

  3. Currently it looks like Movable Type is the preferred blogging platform out there right now. (from what I've read) Is that what you're using on your blog? hotmail sign in

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Populární příspěvky z tohoto blogu

Serial Provedu!

EEGG.gallery manifest verze 1.0

Corrent jako koncept "drone money"