TZ: Platby telefonem zrychlí univerzální čtečka platebních QR kódů


Originál TZ zde: https://docs.google.com/document/d/12UdkG-zmblG4FUPfYGh_8gq9XA3DdljUXybufiI1sOQ/pub 


Platby telefonem zrychlí univerzální čtečka platebních QR kódů


Praha, 8.4.2013 – Již od podzimu 2012 používají tuzemští telekomunikační operátoři či dodavatelé energie na svých fakturách QR kódy pro placení. Tento celosvětový trend využívání platebních QR kódů se stal i v České republice běžným způsobem, jak uhradit nejen papírové faktury, ale i zboží nebo služby prostřednictvím  internetu a mimo něj. Nově uvedená mobilní aplikace umožní zákazníkům provádět QR platby napříč všemi platebními standardy.

Univerzální čtečka platebních QR kódů ILQ Platba, společnosti KEYELEMENTS, s.r.o., je zdarma dostupná jako aplikace pro mobilní zařízení Android a iPhone, v nejbližších dnech bude ke stažení také pro platformu Windows Phone. Aplikace podporuje všechny formáty, používané v České republice, mezinárodní standard ILQ a formát České bankovní asociace. Jako jediná dostupná čtečka platebních QR kódů na trhu není závislá na žádné proprietární bankovní aplikaci, KEYELEMENTS je navíc připraveno doplnit i další formáty, pokud se na českém trhu objeví.

"Platební QR kód není pouze módním výstřelkem, ale standardní metodou placení za účty, poplatky, faktury a to jak v kamenném tak v internetovém světě. Vyvinuli jsme proto univerzální aplikaci QR Platby - čtečku QR kódů, která přečte platební kódy různých výstavců," říká Pepe Rafaj, obchodní ředitel KEYELEMENTS. “Univerzálnost a dostupnost pro všechny bez ohledu na banku zákazníka, je pro nás podmínkou spuštění našich dalších  aplikací pro QR platby. Společně s našimi obchodními a strategickými partnery, nabízíme bankám toto rozhraní tak, aby mohly jednoduše podporovat mezinárodní standard ILQ ve svém internetovém bankovnictví. ILQ standard je pro využití běžných majitelů smartphonů jednodušší a bezpečnější,” dodává Pepe Rafaj.

Více o aplikaci najdete na stránce www.qrplatby.cz.


O společnosti KEYELEMENTS s.r.o.
KEYELEMENTS se specializuje na vývoj finančních a platebních systémů jak pro bankovní sektor tak pro využití obchodníků. Tato společnost je rovněž autorizovaným prodejcem Google Apps v České republice.


Pro další informace prosím kontaktujte:
MgA. Pepe Rafaj, KEYELEMENTS, s.r.o.
Funkce: obchodní ředitel
E-mail: pepe@keyelements.org
Tel: +420603434472

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Serial Provedu!

EEGG.gallery manifest verze 1.0

Corrent jako koncept "drone money"